UGAL

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a emis brevetul de invenție nr. 132198, privind procedeul de obținere a filmelor comestibile/biodegradabile din proteină miofibrilară. La elaborarea acestei invenții au contribuit trei cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați: prof. univ. dr. ing. Petru Alexe, dr. Floricel Cercel și Mariana Stroiu.

În particular, există cercetări pentru obținerea de filme din proteine miofibrilare care pot constitui ambalaje biodegradabile/comestibile. În interiorul acestor preocupări majore se află și contribuțiile cercetătorilor noștri.

Problema pe care o rezolvă soluția prezentată de cei trei cercetători este realizarea unei folii biodegradabilă, comestibilă, pe baza proteinelor miofibrilare, care poate fi folosită ca ambalaj pentru produse alimentare, cu proprietăți mecanice îmbunătățite.

„Procedeul de obtinere a unei folii biodegradabile se constituie într-o noutate mondială prin materiile utilizate în compoziția acestuia. În lume, există o luptă intensă pentru piața de folii biodegradabile care să reducă poluarea și să facă posibilă sănătatea mediului. Folia biodegradabilă obținută permite realizarea de ambalaje diverse în industria alimentară. Procedeul și produsul (folia alimentară) se constituie într-o invitație tehnică fezabilă și rentabilă pentru om și mediu”, spunea, la momentul solicitării brevetului de invenție, profesorul Petru Alexe.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email